Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ : ΔΝΤ: Ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν δεσμεύσεις από την αντιπολίτευση


Ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαβεβαιώσεις αναφορικά με την υλοποίηση των μελλοντικών μέτρων που θα περιλαμβάνει η υπό διαπραγμάτευση συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών, άφησε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Gerry Rice κατά τη σημερινή προγραμματισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.
Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων (ΣαπένΣόιμπλε), ότι το ΔΝΤ ζητάει τη δέσμευση της αντιπολίτευσης ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας για την περίοδο μετά το 2019, ο κ. Rice ξεκαθάρισε ότι "δεν είχαμε επαφή με κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα”, για να συμπληρώσει ωστόσο ότι αυτό (σ.σ. γραπτές εγγυήσεις από την αντιπολίτευση) είναι κάτι "που όντως έχει ζητηθεί στο παρελθόν όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες”, αλλά "θα πρέπει πρώτα να φτάσουμε κοντά στο επίπεδο της συμφωνίας ότι θα συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα και ακόμη δεν βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο”.
Ακόμη ο κ. Rice τόνισε ότι η ισχυρή ιδιοκτησία του προγράμματος είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική για την επιτυχία του και πως το Ταμείο ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να οικοδομήσει ισχυρή στήριξη.
Αναφερόμενος στο Brussels Group, ο εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε το ΔΝΤ είναι εκεί, οι συζητήσεις συνεχίζονται, ενώ οι διαπραγματεύσεις σχετίζονται με βασικά ζητήματα πολιτικής, όπως το συνταξιοδοτικό και το εργασιακό. "Έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά απομένει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές”.
"Εργαζόμαστε όσο πιο εντατικά μπορούμε με όλους τους εταίρους για να φτάσουμε στην επίτευξη μίας συμφωνίας” τόνισε και αρνήθηκε να προβεί σε εκτιμήσεις αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να έχει μη ρεαλιστικές προσδοκίες.
Τέλος, σε ερώτηση κατά πόσο γίνεται να ολοκληρωθεί η β' αξιολόγηση χωρίς τη χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ, ο κ. Rice ανέφερε ότι αυτή είναι μία ερώτηση που θα πρέπει να απευθυνθεί στους Ευρωπαίους, ωστόσο "μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν τη συμμετοχή του Ταμείου, κάτι που έχουν ζητήσει και οι ελληνικές αρχές”.
Ελίζα Τριανταφύλλου 
ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ