Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Ήταν ένας ΕΛΛΗΝΑΣ κι ένας ΓΕΡΜΑΝΟΣ..........Νίκησε ο ΕΛΛΗΝΑΣ. Τέλος
Η οικονομική καταστροφή που έχει επιφέρει ο συνδυασμός του ακριβού ευρώ και της πολιτικής της ακραίας λιτότητας που έχει επιβάλλει στην ευρωζώνη το Βερολίνο, είναι πλέον ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Η ευρωζώνη είναι η μόνη ευρύτερη περιοχή κρατών με αναιμική ή αρνητική οικονομική πορεία, όπως μαρτυρούν όλα τα έγκυρα στατιστικά στοιχεία.
Η κρίση που έπληξε τη διεθνή οικονομία το 2009, έχει σήμερα ξεπεραστεί από τις περισσότερες χώρες διεθνώς με εξαίρεση την ευρωζώνη, με ακραίες εκφάνσεις, αυτές των χωρών του νότου.
Όσοι δε βλέπουν αυτή την απτή πραγματικότητα, απλά εθελοτυφλούν. Αλλά  η οικονομική καχεξία της ευρωζώνης, εκτός από τις χώρες του νότου τις οποίες έχει γονατίσει, επεκτείνεται ραγδαία και στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, η Γαλλία, παραπαίει οικονομικά και το ίδιο συμβαίνει με την Ιταλία.
Όμως, εκείνο που ανατρέπει το μεγαλοϊδεατισμό των Μέρκελ και Σόϊμπλε είναι το γεγονός ότι, τελευταία φαίνεται να γονατίζει και η οικονομία της κραταιάς Γερμανίας. Αυτό δικαιώνει  τη χαρισματική Φράουκε Πέτρι του πολυσυλλεκτικού αντι – ευρώ κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία ( AfD), που επιμένει και πολύ σωστά ότι, ο ιός της οικονομικής ασθένειας του νότου είναι αναμενόμενο να μεταδοθεί και στο βορρά.
Ως συνέπεια όλων αυτών, έρχεται το γεγονός της αλματώδους ανάπτυξης και εκλογικής αποδοχής των αντί-ευρώ κομμάτων κυρίως στις μεγάλες χώρες. Το AfD που δημιουργήθηκε μόλις πρίν από τρία χρόνια, είναι ήδη τρίτο κόμμα στη Γερμανία, ενώ αλματώδη ανάπτυξη έχουν τα περισσότερα ευρσκεπτικιστικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη.
Μόνο στις χώρες υπό βελούδινη γερμανική κατοχή του αδύναμου νότου, Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία,Πορτογαλία που έχουν πληγεί περισσότερο από το σκληρό ευρώ, η φωνή της λογικής, αυτή του αντί-ευρώ, παραμένει αναιμική, όσον αφορά την επίσημη κομματική της εκπροσώπηση. Στην Ελλάδα, ενώ ο ευρωσκεπτικισμός είναι πλέον πλειψηφικό ρέυμα, το κοινοβούλιο είναι σχεδόν ολόκληρο προσηλωμένο στο ευρωμνημόνιο, με αιχμή του δόρατος τα συστημικά ΜΜΕ που επιβάλλουν τη γερμανική κατοχή.
Στη χώρα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα υποτίθεται αριστερογενές,  αντιιμπεριαλιστικό κόμμα, ομνύει στο ιερό δισκοπότηρο-σύμβολο της νεο-γερμανικής κατοχής, το ευρώ-μάρκο. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε πως ο ευφυής Αλέξης Τσίπρας, ο νουνεχής Γιάννης Δραγασάκης κλπ., επιμένουν στο θλιβερό δόγμα του «πάση θυσία στο ευρώ». Και ότι θα καταφέρουν να αντισταθούν στην καταστροφή της χώρας που επιβάλλεται από το ευρωμνημόνιο μέσα στη Βερολινέζικη νεκρωζώνη !
Όμως, κοντός ψαλμός αλληλούια.  Όσο η ευρωπαϊκή αριστερά κοιμάται, η κεντροδεξιά και όχι ακροδεξιά πλέον Μαρί Λεπέν στη Γαλλία έχει ξεκαθαρίσει την απόλυτη αντίθεσή προς το ευρώ, δηλώνοντας ότι, εφ’ όσον κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές τον τρέχοντα Μάϊο, κάτι πολύ πιθανό, θα επαναφέρει το γαλλικό μάρκο.Το ίδιο έχει κάνει και ο Μπέμπε Γκρίλο στην Ιταλία που είναι σήμερα καθαρά πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις στην Ιταλία.
Τελικά φαίνεται ότι, μόνο οι μεγάλες χώρες Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, με κινητήριο μοχλό πολιτικές δυνάμεις της κεντροδεξιάς, μπορούν να αποκαθηλώσουν το γερμανικό νεο-ιμπεριαλισμό και να νικήσουν τους επιτιθέμενους νεοναζί. Έτσι και αυτή τη φορά στο τέλος χάνουν οι Γερμανοί.
Στο μέτωπο αυτό θα βάλλει το χεράκι του και ο Ντόναλντ Τράμπ που ξεφτίλισε την Μέρκελ στην επίσκεψή της στον Λευκό Οίκο πρόσφατα. Και μας έδωσε μεγάλη χαρά αλλά και ελπίδα για το κοντινό μέλλον.
ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ