Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Βούτσης στην κριτική Μητσοτάκη

Απάντηση Βούτση στην κριτική Μητσοτάκη

 Απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην κριτική που άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους, τονίζοντας πως γίνεται κάθε προσπάθεια και από την κυβέρνηση αλλά και από την Βουλή το έργο του κοινοβουλίου να βρίσκεται στο ύψος της δημοκρατικής του λειτουργίας μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες που αφορούν κυρίως τα νομοσχέδια με τις αξιολογήσεις των μνημονιακών συμφωνιών.
Ειδικότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Βούτσης δήλωσε πως η Βουλή θα προχωρήσει σε αλλαγές στο Κανονισμό (θα ψηφιστούν περί τα τέλη του Μαΐου) προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα του κοινοβουλευτικού ελέγχου και των άσχετων τροπολογιών.
Ο κ. Βούτσης σημείωσε πως λόγω της κατάσταση που βρίσκεται η χώρα (με τις μνημονιακές υποχρεώσεις), δεν μπορούν να εκλείψουν τα φαινόμενα των τροπολογιών ή των νομοσχεδίων κατεπείγοντος χαρακτήρα, παρά μόνο μόλις λήξει αυτή η περίοδος.
Αναφορικά με τον χρόνο που τα μέτρα -στο πλαίσιο της αξιολόγησης- θα κατατεθούν και ψηφιστούν στη Βουλή, έδειξε προς τη κατεύθυνση του πρώτου δεκαήμερου του Μαΐου, ίσως και πριν φύγει ο πρωθυπουργός στη Κίνα, όπως είπε.
Παράλληλα, υπερασπιζόμενος το έργο της Βουλής, ο κ. Βούτσης, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός έχει απαντήσει ήδη πέντε φορές στην «ώρα του πρωθυπουργού» και έχουν συσταθεί εξεταστικές επιτροπές, ενώ υπογράμμισε πως μόνο 2 από τα 97 νομοσχέδια που ψηφίστηκαν- και δεν αφορούν μνημονιακές υποχρεώσεις- πέρασαν με τις γνωστές κατεπείγουσες διαδικασίες.
http://www.sofokleousin.gr/

ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ