Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Α.μ.ε.α: Ο Παγκόσμιος Νίκος Κουράκος στηρίζει τα παιδιά ΑΜΕΑ και μιλά για την επικινδυνότητα της χρήσης αναβολικών.-Πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια; Ποια ήταν η πρώτη σας επαφή με την πάλη;
Μ’ άρεσε ο αθλητισμός, από μικρός σε ηλικία 10 ετών γράφτηκα στον σύλλογο Λεωνίδας στον οποίο ήταν ιδρυτής και προπονητής ο αείμνηστος Πουλίκος Τσαγκράκος. Ξεκίνησα με την πυγμαχία, μετά πήγα στην άρση βαρών και κατέληξα στο κατς στο οποίο είμαι και παγκόσμιος πρωταθλητής.
-Από το 1990 έως και το 1996 διαπρέψατε με συνεχείς νίκες στο εξωτερικό πείτε μας τις πόλεις που σας κήρυξαν Παγκόσμιο…
Το 1990 στο Τορόντο του Καναδά,το 1991 στο Σίδνευ της Αυστραλίας,το 1992 στην Φλόριντα της Αμερικής, το 1993 στη Λευκωσία της Κύπρου, το 1994 στην Κοπεγχάγη της Δανίας, το 1995 στη Νέα Υόρκη της Αμερικής και το 1996 στο Παρίσι στη Γαλλία.


-Την εποχή που μεγαλουργούσατε στον αθλητισμό αλλά και ως σήμερα τα αναβολικά ήταν για κάποιους η εύκολη λύση. Ποιά η γνώμη σας;
Πάντα ήμουν κατά των ουσιών τόσο των αναβολικών όσο και των ναρκωτικών. Τα αναβολικά δίνουν την ψευδαίσθηση ότι μπορείς να καταφέρεις πολύ εύκολα ακατόρθωτα πράγματα για παράδειγμα συνεχείς νίκες. Η εμπειρία μου αλλά και όσες φορές διέπρεψα ήταν μέσα από σκληρή προπόνηση και επιμονή. Τα αναβολικά σε κάνουν οξύθυμο και αυτό επηρεάζει και τις διαπροσωπικές σχέσεις με συνέπεια να χαλάει το κλίμα ανάμεσα σε εμάς και τα αγαπημένα πρόσωπα. Ρητά και κατηγορηματικά είμαι εναντίον των αναβολικών και όσων τα πλασάρουν ως λύση,δημιουργούνται προβλήματα υγείας μετέπειτα.Όταν κάποιος είναι νέος δεν το καταλαβαίνει, ο χρόνος όμως έρχεται να το επιβεβαιώσει.
-Τι έχετε να συμβουλέψετε τα νέα παιδιά που αρχίζουν και ασχολούνται με την πάλη αλλά γενικότερα με τον αθλητισμό;
Δεν θα πω πολλά. Πείσμα και σκληρή δουλειά χωρίς ουσίες φέρνει σίγουρη επιτυχία. Δε χρειάζεται να είσαι ταλέντο μέσα από συνεχείς προπονήσεις αλλά και βάζοντας κάτι πραγματικά στόχο το επιτυγχάνει ο καθένας.


Παρόλη την μεγάλη αναγνωρισιμότητα σας και τις τόσες νίκες καταφέρνετε να είστε ένας προσιτός άνθρωπος.Πώς διαχειριστήκατε αυτή τη τόσο μεγάλη διασημότητα;
Οι νίκες μου με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι στη ζωή τίποτα δε χαρίζεται. Από μικρό παιδί έπαιρνα τα θετικά για να γίνομαι όλο και καλύτερος άνθρωπος.

Πέραν της μεγάλης σας πορείας στη πάλη έχετε συμμετάσχει σε θεατρικά και στη τηλεόραση πώς προέκυψε αυτό;

Από τις γνωριμίες που έκανα μέσα από το χώρο του θεάτρου με τον αείμνηστο Θύμιο Καρακατσάνη, το Γιώργο Βασιλείου, τη Δέσποινα Στυλιανοπούλου,τον αείμνηστο Κώστα Τσάκωνα, το Νίκο Παπαναστασίου, το Γιάννη Φλωρινιώτη έτσι υπήρξαν προτάσεις για συμμετοχές μου.


-Το ταλέντο δεν σας εγκατέλειψε ούτε στην ηθοποιία .Υπήρξε κάποιος -α ηθοποιός που είχατε πρότυπο;
Δυο πρότυπα είχα και έχω τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο και την Τζένη Καρέζη. Από τη νεότερη γενιά τον Γιώργο Βασιλείου.-Εκτός από όλα αυτά που αναφέραμε έχετε υπάρξει προσωπική συνοδεία Ελλήνων και ξένων stars και πολιτικών προσώπων. Θέλετε να μας αναφέρετε κάποιους από αυτούς;
Τον Μichael Jackson,τον Frank Sinatra, τον Mike Τaisοn. Aπό Έλληνες τον Γιάννη Φλωρινιώτη για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τη Σωτηρία Μπέλλου, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και παρά πολλούς άλλους που αν συνεχίσουμε δε θα τελειώσουμε (γελάει) και του πολιτικού στερεώματος.

-Κλείνοντας να πάμε σε ένα επίκαιρο θέμα. Γνωρίζουμε ότι είστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με τα ΑΜΕΑ. Τι έχετε να πείτε για τις περικοπές που κάνει η κυβέρνηση σ’αυτά τα άτομα;
Θα έπρεπε να ντρέπονται και να έχουν φύγει ήδη για να μας απαλλάξουν. Δεν ξέρουν να τα κόψουν από άλλους που φτάσανε να δίνουν επίδομα κηπουρού και πόσα άλλα τα κόβουν από τις ευπαθείς ομάδες που δεν μπορούν να έχουν την υγεία τους. Είναι θέμα όχι διαβίωσης αλλά επιβίωσης. Πολλοί θεωρούν δεδομένη την υγεία γιατί δεν έχει χτυπήσει η ασθένεια την πόρτα για τους ίδιους ή για τα αγαπημένα τους πρόσωπα ποτέ όμως δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει…Το θεωρώ απάνθρωπο.
-Τι πιστεύετε πως τους κάνει να είναι τόσο ωμοί με αυτούς τους ανθρώπους;
Αυτό που προείπα θεωρούν αδιανόητο να συμβεί σε εκείνους ή σε δικούς του. Αν ζήσουν με έναν τέτοιο άνθρωπο στο ίδιο σπίτι μόνο τότε και αν, θα καταλάβουν τις ανάγκες του.

-Σας ευχαριστούμε πολύ.
-Να είστε καλά!

ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ