Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble δήλωσε σήμερα ότι είναι αισιόδοξος πως μπορεί σύντομα να επιτευχθεί συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν είναι σίγουρος για το εάν η λύση αυτή μπορεί να επιτευχθεί στο Eurogroup της Παρασκευής.
"Δεν είμαι βέβαιος ότι η λύση μπορεί να επιτευχθεί στο Eurogroup της Παρασκευής", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, όπως μεταδίδει το Reuters.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας, ΕΕ και  ΔΝΤ έχουν καθυστερήσει πολλούς μήνες λόγω των διαφορών που υπάρχουν όσον αφορά την δημοσιονομική πρόοδο της Ελλάδας, την αγορά εργασίας και τις μεταρρυθμίσεις του ενεργειακού τομέα, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για κρίση στην Ευρώπη. 
Πάντως, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Capital.gr, σε χθεσινή επικοινωνία η γερμανίδα καγκελάριος "διαβεβαίωσε" τον κ. Τσίπρα πως "εργαζόμαστε για λύση στο Eurogroup".
Τετ α Τετ με Dijsselbloem
 
Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνάντηση του Wolfgang Schaeuble με τον επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem‏ που βρίσκεται στο Βερολίνο για να μετάσχει σε συνέδριο. Ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ επιβεβαίωσε νωρίτερα τη συνάντηση παραδεχόμενος μάλιστα ότι "θα συζητήσουμε για την Ελλάδα που απαιτεί την προσοχή μας, αλλά και άλλα θέματα", χωρίς όμως να επεκταθεί στο περιεχόμενο της συζήτησης. 
Οι δύο άνδρες στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για τη Μάλτα για να συναντήσουν και τις "αποστολές" της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των θεσμών. Εκκρεμεί από χθες το βράδυ (σ.σ. όταν ακυρώθηκε η τηλεδιάσκεψη ΥΠΟΙΚ - θεσμών) να οριστικοποιηθεί αν θα γίνουν επαφές σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί πριν από το Eurogroup (σ.σ. που ξεκινά στις 9πμ). Και όπως εξηγούν πηγές εντός και εκτός Ελλάδος, πολλά αναμένεται να κριθούν από τη συνάντηση στο Βερολίνο αναφορικά με τη λύση που αναζητείται για την πρώτη τεχνική συμφωνία αλλά και για το χρέος.
Για Μάλτα φεύγει η ελληνική αποστολή 
Σε ό,τι αφορά την ελληνική αποστολή αναχωρεί για Μάλτα λίγο μετά τις 6μμ. "Δεν έχει προγραμματιστεί κάτι για σήμερα" αναφέρει πηγή του ΥΠΟΙΚ. Το λογικό είναι να υπάρξει κάποια συνάντηση πριν από το Eurogroup, προσθέτει. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ενδεχομένως ο Ντάισελμπλουμ σήμερα μετά από τη συνάντηση του με τον Σόιμπλε να θέλει να μεταφέρει κάτι στα εμπλεκόμενα μέρη.