Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

ΝΕΟ ΘΡΙΛΕΡ: Θρίλερ ως τις 15 Ιουνίου για το χρέος


Θρίλερ ως τις 15 Ιουνίου για το χρέος

 Με "ψαλιδισμένες" τις ελπίδες για μια συνολική συμφωνία θα μεταβεί αύριο η ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες όπου θα συγκληθεί το Eurogroup έπειτα από μπαράζ διαρροών της γερμανικής πλευράς για το ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Το Βερολίνο εδώ και καιρό είναι εκείνο το οποίο στήνει μπλόκο για τη λύση του ελληνικού χρέους, καθώς το θεωρεί ένα "καυτό" θέμα το όποιο δεν θέλει να ακουμπήσει λόγω των γερμανικών εκλογών.
Είναι γεγονός, πως το "σκληρό πόκερ" μεταξύ Γερμανίας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μεταθέτει την εξεύρεση λύσης στο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου, καθώς ναι μεν οι δυο πλευρές έχουν κάνει κάποια βήματα προσέγγισης, ωστόσο η μεταξύ τους απόσταση παραμένει.
Χθες, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών μέσω του εκπροσώπου του ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνει δέκτη καμία μείωση του ελληνικού χρέους, ούτε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ούτε και εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ από τον ESM.
Ωστόσο, η Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είχε αναφέρει πως το ζήτημα του  ελληνικού χρέους δεν το χειρίζεται μόνο ο Β. Σόιμπλε άλλα και η ίδία. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως πολύ πιθανόν στο Eurogroup της Δευτέρας μπορεί να υπάρξει κάποια μικρή πρόοδος ως προς τη θέση του Βερολίνου αλλά η τελική απόφαση θα παρθεί στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Στο Eurogroup της 22ας Μαΐου το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα συμφωνηθεί στο ανακοινωθέν να αναφέρεται ότι τα ευρωπαϊκά κράτη δεσμεύονται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
Η συγκεκριμένη πρόταση θα είναι "κλειδί" για το επόμενο Eurogroup στις 15 Ιούνη ώστε να μπεί επί τάπητος το ζήτημα του ελληνικού χρέους και να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την επόμενη ημέρα.
Παράλληλα, οι δανειστές αυτό που επιθυμούν είναι να υπάρξει ένας κατάλληλος σχεδιασμός ώστε στα μέσα Ιουλίου να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE και η ελληνική πλευρά να προχωρήσει σε μία δοκιμαστική έξοδο στις αγορές με  3ετούς ή  5ετούς ομολόγου .
ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ