Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Οι Ρόδσιλντ αναλαμβάνουν να διαχειρισθούν το Ελληνικό χρέος.Συνεργασία με τον διεθνή οίκο Rothschild εγκαινιάζει η κυβέρνηση, όπως ενημερώνει η ιστοσελίσα diavgeia.gov.gr. Σκοπός, η Ελλάδα να βγει στις αγορές με τις υπηρεσίες του οίκου Rothschild, με κούρεμα του χρέος μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τη συμφωνία υπέγραψε ο αν. υπ. Οικονομικών Γ.Χουλιαράκης εγκρίνοντας τη συνεργασία του Ελληνικού δημοσίου με την Rothschild.

Το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας, όπως λέγεται πλέον και από Βρυξέλλες περιλαμβάνει τη ψήφιση μέτρων που αφορούν τις χρονιές από 2018 ως 2023 τον ερχόμενο Ιούνιο, κούρεμα του χρέους ως το τέλος του 2017, ενώ μέχρι τον Απρίλιο του 2018 προβλέπεται η ρύθμιση των κόκκινων δανείων όπου είναι μονόδρομος πλέον για τις κατεστραμμένες ελληνικές τράπεζες.

Το κούρεμα και η ρύθμιση των κόκκινων δανείων αποτελεί τη μόνη λύση ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν οι τράπεζες και να βγουν ξανά στις αγορές μιας και αυτή τη στιγμή δεν μπορούν ούτε να δανείσουν ούτε να δανειστούν από το εξωτερικό.

Με αυτό το σχέδιο η Κυβέρνηση αποβλέπει μέχρι το τέλος του 2018 να έχει καταφέρει να βγει στις αγορές.

Άλλωστε όπως περασμένη εβδομάδα, το κόστος δανεισμού της ελληνικής κυβέρνησης υποχώρησε σε χαμηλά επταετίας, και βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα που βρισκόταν όταν βγήκε στις αγορές πριν τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την απόφαση Χουλιαράκη η οποία έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, η Rothschild θα αμειφθεί ως εξής: ποσό 99.000 ευρώ σε 60 ημέρες από τη δημοσίευση της απόφασης. Επιπλέον 99.000 ευρώ μέχρι τις 31/5/2018, εφόσον οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες της εξακολουθήσουν να παρέχονται και μετά την 25/1/2018 και για διάστημα όχι πέραν της 25/1/2019.

Εάν επιτευχθεί ο στόχος της εξόδου στις αγορές (σ.σ. δεν διευκρινίζεται με ποιους όρους, όπως π.χ. με τι επιτόκιο θα δανείζεται η Ελλάδα) θα καταβληθεί ως αμοιβή (success fee) ποσό έως 1,5 εκατ. ευρώ μετά την υλοποίηση της πρώτης έκδοσης και ποσό έως 1,5 εκατ. ευρώ μετά την υλοποίηση της δεύτερης συνεχόμενης έκδοσης.
Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, η Ρότσιλντ θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

1. Αξιολόγηση των υποβαλλομένων εκ των θεσμικών οργάνων (Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., κλπ.) προτάσεων σε σχέση με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και των επιπτώσεών τους στην υφιστάμενη διάθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους.

2. Επεξεργασία, αξιολόγηση και υποβολή προτάσεων αναφορικά με τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ελληνικού δημοσίου χρέους που προέρχεται από τον επίσημο τομέα.

3. Επεξεργασία, αξιολόγηση και υποβολή προτάσεων σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του προαναφερόμενου χρέους.

4Παροχή διευκολύνσεων και υπηρεσιών, καθώς και πραγματοποίηση των απαραίτητων επαφών με διάφορους βασικούς φορείς όπως διεθνείς επενδυτές, διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κλπ., αναφορικά με την προετοιμασία για την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

5. Παροχή εξειδικευμένων συμβουλών και προτάσεων σε θέματα αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας.

"Πιθανώς η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές", όπως επισημαίνει η KathrinMuehlbronner, αναλύτρια της Moody's. 

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ESMChristophe Frankel, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι "αν η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις όπως έχει δεσμευτεί,  μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές πολύ πριν το τέλος του προγράμματος που αναμένεται στο μέσον της επόμενης χρονιάς".

"Η αγορά τώρα προεξοφλεί την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και τη συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση" ,σημειώνει ο Αθανάσιος Βαμβακίδης της Bank of America-Merrill Lynch. 

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Απριλίου, ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε αναρτήσει στη Διαΰγεια την απόφαση για τις αμοιβές συνολικά στις συμβουλευτικές εταιρείες και τους ειδικούς εμπειρογνώμονες του ΥΠΟΙΚ

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, εκταμιεύεται το ποσό των 7 εκατ. 10 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη ανανέωσης σύμβασης με συμβουλευτικές εταιρείες-διακεκριμένους εμπειρογνώμονες.

Εκείνη η απόφαση συμπεριελάμβανε μεταξύ άλλων και τον χρηματοοικονομικό όμιλο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Rothchild καθώς και τους συμβούλους του υπουργού Οικονομικών, Γκλεν Κιμ και Πίτερ Λεγκλέρ.

Με απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιάράκης ο οίκος θα προσφέρει σειρά εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών προς το ελληνικό δημόσιο,  μεταξύ των οποίων είναι και η προετοιμασία για την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», με την απόφαση εγκρίνεται η ανάθεση των ακόλουθων εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών:

1. Αξιολόγηση των υποβαλλομένων εκ των θεσμικών οργάνων (Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., κλπ.) προτάσεων σε σχέση με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και των επιπτώσεών τους στην υφιστάμενη διάθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους.

2. Επεξεργασία, αξιολόγηση και υποβολή προτάσεων αναφορικά με τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ελληνικού δημοσίου χρέους που προέρχεται από τον επίσημο τομέα.

3. Επεξεργασία, αξιολόγηση και υποβολή προτάσεων σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του προαναφερόμενου χρέους.

4. Παροχή διευκολύνσεων και υπηρεσιών, καθώς και πραγματοποίηση των απαραίτητων επαφών με διάφορους βασικούς φορείς όπως διεθνείς επενδυτές, διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κλπ., αναφορικά με την προετοιμασία για την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

5. Παροχή εξειδικευμένων συμβουλών και προτάσεων σε θέματα αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας.

Ως αμοιβή για την παροχή των προαναφερόμενων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα καταβληθούν στη Rothschild τα ακόλουθα ποσά:

Α. Ποσό € 99.000,00 θα καταβληθεί μέσα σε διάστημα 60 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης.

Β. Εφόσον οι ανωτέρω χρηματοοικονομικές υπηρεσίες εξακολουθήσουν να παρέχονται και μετά την 25.01.2018 και για διάστημα όχι πέρα από την 25.01.2019, θα καταβληθεί έως την 31.05.2018 στη Rothschild επιπλέον ποσό € 99.000,00.

Γ. Με την προϋπόθεση της επίτευξης του στόχου της εξόδου στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, μέσω έκδοσης κρατικών ομολόγων ωρίμανσης 24 μηνών κατ’ ελάχιστο, θα καταβληθεί ως αμοιβή (success fee) ποσό έως € 3.000.000,00 συνολικά, ως εξής: ποσό έως € 1.500.000,00 μετά την υλοποίηση της πρώτης έκδοσης και ποσό έως € 1.500.000,00 μετά την υλοποίηση της δεύτερης συνεχόμενης έκδοσης.

Με πληροφορίες από pronews.grcrashonline.gr, κ.α.

-----------------
ΣΧΟΛΙΟ

Άρα το Μνημόνιο Νο 5 ...

Α.) θα αφορά μέτρα για τις χρονιές 2018 ως 2023.

Β.) Θα έχει ψηφισθεί μέσα στο 2017.

Γ.) θα υλοποιεί όλα όσα έχει ζητήσει η Ε.Ε. και το ΔΝΤ,

για παράδειγμα εθνική σύνταξη 151,20 ευρώ τον μήνα αφορολόγητα – αυτό μας μάρανε,

οριστική «τακτοποίηση», (διάβαζε ανυπαρξία) για το μέλλον του ασφαλιστικού, δηλαδή ιδιωτικές εταιρείες για ασφάλιση μόνο και μετά θα χρεοκοπούν η μία μετά την άλλη όπως εχθές άλλη μια έβαλε λουκέτο,

στην Περιφέρεια η αστυνομία, τα απορρίμματα, οι συγκοινωνίες, η ύδρευση, ίσως και η παιδεία και η νοσοκομειακή περίθαλψη, κλπ κλπ,

άρα νέοι φόροι από τους Δήμους

τώρα όμως,

και  νέοι κρατικοί φόροι από διάφορες  γωνίες και δικαιολογίες (πόσα τετραγωνικά παράθυρα έχεις, πόσο μονωμένο είναι το σπίτι σου κλπ κλπ),

τέρμα η μικρο-επιχείρηση και τέρμα η ιδιοκτησία ουσιαστικά αφού θα «τακτοποιηθούν» όλα τα κόκκινα δάνεια

κι νέοι ΕΝΦΙΑ θα είναι ισοπεδωτικοί πλέον λόγω νέας αξίας ακινήτων (και η Ε.Ε. και το ΔΝΤ επιμένουν ομού σε αυτό),

πλήρως ελεύθερη αγορά, ιδιωτικός μισθός ορίζεται από τον εργοδότη – 100 το μήνα ύστερα από έξι μήνες όμως, θες, ο επόμενος,

η στάση πληρωμών από το Ελληνικό κράτος στους ιδιώτες δεν θα διαφοροποιηθεί μέχρι να έλθει η ανάπτυξη με δόξα και τιμή πρώτα, … μην τα λέμε όλα ξανά από την αρχή!

Ξέχασα να αναφέρω κάμποσα ακόμα αλλά συγχύσθηκα άρα πρέπει να διακόψω την πληκτρολόγηση.

ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ