Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

ΛΟΓΙΚΗ ΠΛΑΝΗ


ΛΟΓΙΚΗ ΠΛΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΣ.

.''Μοιάζουν σαν να συγκλίνουν''.. αλλά στην πραγματικότητα είναι 4'8 '' εκτός στο κάτω μέρος της εικόνας.//αλλα εσυ θα εξακολουθεις να λες οτι συγκλινουν.//ΛΟΓΙΚΗ ΠΛΑΝΗ..ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ..''Δεν είναι όλες οι θεωρίες συνωμοσίας ψευδείς... Μερικες είναι πιο αξιόπιστες από τις.. άλλες.. Το καλύτερο για να έχει κάποιος την καλυτερη ανάλυση ειναι να ελενξει εν την λόγω θεωρία''...///


ΛΟΓΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ..


'Ποια θεωρία συνωμοσίας δεν είναι λάθος; αν πρόκειται για μια "θεωρία συνωμοσίας", τοτε είναι απλά μια θεωρία, που δεν έχει αποδειχθεί αληθινη.Στην φιλοσοφία, ο όρος λογική πλάνη αναφέρεται στην σχηματική πλάνη, δηλαδή σε ένα ψεγάδι στην δομή ενός παραγωγικού επιχειρήματος, το οποίο καθιστά το επιχείρημα άκυρο.Παραδείγματα λογικής πλάνης βεβιασμένης γενίκευσης:

Ένα άτομο περνώντας με το αυτοκίνητο του από μια μικρή πόλη Χ βλέπει 10 άτομα τα οποία είναι όλα παιδιά. Γυρνώντας στην πόλη του αναφέρει ότι στην πόλη Χ δεν μένουν ενήλικες.

Τουρίστας στην Ελλάδα υπερχρεώνεται από έναν εστιάτορα σε τουριστικό μέρος και συμπεραίνει ότι όλοι οι έλληνες είναι κλέφτες.


Στις ειδήσεις προβάλλονται απανωτές συλλήψεις φοροφυγάδων επιχειρηματιών και οι δημοσιογράφοι συμπεραίνουν ότι όλοι οι Ελληνες επιχειρηματίες φοροδιαφεύγουν.


Στις ειδήσεις προβάλλονται συνεχώς πολίτες που παραβιάζουν το νόμο, που φοροδιαφεύγουν, που λαμβάνουν συντάξεις που δεν δικαιούνται, που λαδώνουν, που λαδώνονται, που κλέβουν και ο τηλεθεατής συμπεραίνει ότι ο Ελληνικός λαός αποτελείται από τέτοιους.


Στην τηλεόραση προβάλλονται συνεχώς γλεντοκόποι διανοούμενοι, κουτσομπόλες και η υπόλοιπη παρέα των ατάλαντων μετριοτήτων και ο τηλεθεατής εξάγει το συμπέρασμα ότι ο Ελληνικός λαός αποτελείται από τέτοιους.υπαρχει και η Λογική πλάνη της προσφυγής στην αυθεντία.//Παραδείγματα προσφυγής στην αυθεντία


Αναφορά στις φιλοσοφικές πεποιθήσεις του Αριστοτέλη. «Αφού το είπε ο Αριστοτέλης, έτσι θα είναι».


Παραθέσεις από θρησκευτικά βιβλία, όπως η Βίβλος. «Η Βίβλος κάνει την Χ δήλωση, άρα η δήλωση Χ είναι σωστή».


Ο ισχυρισμός ότι ένα έγκλημα είναι ηθικά εσφαλμένο επειδή είναι παράνομο. «Είναι παράνομο τα μαγαζιά να ανοίγουν την Κυριακή, άρα δεν είναι ηθικά αρμόζον να ανοίγουν». Σε αυτήν την περίπτωση, τον ρόλο της αυθεντίας έχουν οι νομοθέτες, η κρίση των οποίων εκλαμβάνεται ως ορθή ασυζητητί.


Οι παραθέσεις επιστημονικών ερευνών που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά. «Η επιστήμη (υπό την μορφή άρθρου σε έγκριτο περιοδικό) λέει το Χ, άρα το Χ είναι ορθό».


Η πίστη σε ό,τι λέει κάποιος εκπαιδευτικός. «Το είπε ο δάσκαλος, άρα πρέπει να είναι αλήθεια».


Όταν θεωρείται πως κάτι είναι αληθές επειδή αναφέρθηκε στα νέα.
Όταν θεωρείται πως κάτι είναι αληθές επειδή αναφέρεται σε ένα εγχειρίδιο.
Όταν θεωρείται πως κάτι είναι αληθές επειδή αναφέρεται σε μία εγκυκλοπαίδεια.
Όταν θεωρείται πως κάτι είναι αληθές επειδή αναφέρεται ατο διαδυκτιο..//η περιπτωση της Λογικής πλάνης και το σύνδρομο της αγέλης.''Η τάδε μάρκα ψυγείου παράγεται από την πρωτοπόρο βιομηχανία ηλεκτρικών ειδών, άρα αγόρασε το γιατί είναι καλό. 


Δείτε την τάδε εκπομπή γιατί βρίσκεται στο νούμερο ένα της τηλεθέασης.


Όλοι οι φίλοι μου το κάνουν, άρα είναι σωστό. 


Όλοι λένε ότι ο ήλιος γυρνάει γύρω από την Γη (πλάνη χιλιάδων χρόνων). 


Όλοι ξέρουν ότι η Γη είναι επίπεδη (πλάνη χιλιάδων χρόνων). 


Τόσοι άνθρωποι πιστεύουν στον θεό, άρα ο θεός υπάρχει. (ο Δίας, Θωρ και άλλες θεότητες που λατρεύονται διαχρονικά από τους ανθρώπους) 


Τόσοι άνθρωποι καπνίζουν, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα με το κάπνισμα .//παραδειγματα απειρα.συνεπως η λογικη πλανη αποτελεί αδυναμία επιχειρηματολογίας και διαλεκτικής ικανότητας όταν προκειμένου να μειώσεις τα λεγόμενα κάποιου, δεν επικεντρώνεσαι στην ουσία τους αλλά στον φορέα εκφοράς τους.
ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ