Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Η Ελλάδα κάνε θραύση: Στο επίκεντρο σκηνοθετών, ηθοποιών & παραγωγών ξένων μεγάλων καναλιών

Ποιος σας είπε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο μάτι των κορυφαίων ξένων σκηνοθετών και παραγωγών που θέλουν να δουλέψουν στην Ελλάδα με κορυφαίες παραγωγές που προγραμματίζουν σε τηλεοπτικά δίκτυα εκατομμυρίων τηλεθεατών.
Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής
Οι προτάσεις πέφτουν βροχή. Από σχολές κινηματογράφου μέχρι και για μόνιμα στούντιο στην Ελλάδα από Aμερικανούς επενδυτές που έχουν κατατεθεί εκ μέρους κορυφαίων της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζεται και από εκπροσώπους του Bollywood ενώ οι τομείς στους οποίους ενδιαφέρονται οι παραγωγοί τηλεόρασης και κινηματογράφου είναι τουριστικές περιοχές της Ελλάδας αυξημένου ενδιαφέροντος, αλλά και η γαστρονομία.
Οι χώρες που ήδη κάνουν γυρίσματα στην Ελλάδα και άλλες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μαθαίνοντας από την υπουργό τουρισμού Έλενα Κουντουρά τι μπορούμε να παράσχουμε σε αυτές τις χώρες είναι η ΗΠΑ, Καναδάς, Ινδία, Ρωσία, Γαλλία και Βέλγιο.
ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Σύμφωνα με πληροφορίες Στο Los Angeles Greek Film Festival το 2016, αλλά και κατά τη συμμετοχή σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις και επενδυτικά φόρα και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Φλόριντα και η Νέα Υόρκη, στον Καναδά καθώς και στην Ινδία η κ. Κουντουρά συναντήθηκε και συζήτησε εκτενώς με εκπροσώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας.
Πρόσφατα υπήρξε μία πρόταση από Αμερικανούς επενδυτές για τη δημιουργία μόνιμων κινηματογραφικών στούντιο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σύρο, για την οποία έχουν ήδη προχωρήσει και οι συζητήσεις με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
«Σε συνάντησή της με τον κ. George Makropulos επικεφαλής του τμήματος φιλοξενίας και τουριστικού μάνατζμεντ του Πανεπιστημίου της Florida (UIF) τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων της Π. Ν. Αιγαίου κ. Γ. Λεονταρίτη, τον σκηνοθέτη Steven Bernstein και Αμερικανούς επενδυτές η Υπουργός ενημερώθηκε για την επενδυτική πρόταση δημιουργίας σχολής κινηματογράφου και κινηματογραφικών εγκαταστάσεων στη Σύρο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ PBS –ΑΜΕΡΙΚΗ
Oι Αμερικανοί παραγωγοί σειράς μουσικών-ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ “Landmarks Live in Concert”, που προβάλλεται από το κανάλι PBS στην Αμερική με περισσότερους από 200 εκατομμύρια θεατές επισκέφθηκαν την Υπουργό Τουρισμού μέσα στο Μάιο. Αντικείμενο της συνάντησης γυρίσματα που προγραμματίζουν το καλοκαίρι στην Αθήνα και την Ελλάδα στο τουριστικό σκέλος της εκπομπής, με επίκεντρο την επικείμενη συναυλία του πολύ δημοφιλούς συγκροτήματος FooFighters στο Ηρώδειο στις 10 Ιουλίου, την οποία θα καλύψουν.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ PBS- AMΕΡΙΚΗ
Τη Μαγνησία επισκέφθηκε το Μάιο, δεκαμελές τηλεοπτικό συνεργείο για τις ανάγκες γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς “My Greek Table with Diane Kochilas”. Η εκπομπή που θα προβληθεί στο αμερικανικό κρατικό κανάλι PBS αναδεικνύει την ξεχωριστή γαστρονομία, τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, το φυσικό περιβάλλον και τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων της Μαγνησίας. Πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΕΟΤ, της Περιφέρειας και τοπικών φορέων.
Συνολικά στην Ελλάδα και σε πολλούς ακόμη προορισμούς προβλέπεται να πραγματοποιηθούν δεκατρία επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς My Greek Table with Diane στο (MPT – Maryland Public Television), και θα διατεθούν σε προβολή σε όλα τα κανάλια του δικτύου PBS (Public Broadcasting Service – 350 κανάλια, 200 εκατ. τηλεθεατές) σε όλες τις ΗΠΑ. Η τηλεθέαση υπολογίζεται σε 1,5 – 2 εκατ. άτομα ανά επεισόδιο, ενώ σημειώνεται ότι τα 13 επεισόδια θα παραμείνουν στο σύστημα προβολής του PBS για τρία έτη.
Τηλεοπτικά γυρίσματα ξένων τηλεοπτικών παραγωγών για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό το τρίμηνο Απριλίου-Μαίου-Ιουνίου.
Σειρά γυρισμάτων από τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλης θεαματικότητας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και του Βελγίου, πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο -Μάιο στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, στο πλαίσιο του στρατηγικού επικοινωνιακoύ σχεδιασμού του υπουργείου τουρισμού για την ανάδειξη δημοφιλών αλλά λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών στο εξωτερικό, που προσφέρουν αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες 365 ημέρες τον χρόνο.
Τον Απρίλιο: 1. Σε Αθήνα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική βρέθηκε ρωσικό τηλεοπτικό συνεργείο του σταθμού Russia 24, με σκοπό την παραγωγή μίας σειράς βίντεο και τηλεοπτικών εκπομπών, που απευθύνεται σε ρώσους τουριστικούς πράκτορες.
2. Στην Αθήνα, πραγματοποίησε γυρίσματα η ομάδα της δημοφιλούς εκπομπής «Silence, ça pousse!» του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 5, με σκοπό την προώθηση του city break τουρισμού της πρωτεύουσας.
Τον Μάιο:
1. Το Ιόνιο (Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο) επισκέφθηκε τηλεοπτικό συνεργείο του «Live-Planet» της Ρωσίας, με σκοπό την ανάδειξη περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλους και της τοπικής βιοποικιλότητας.
2.Σε Αθήνα, Αγκίστρι, Τυρό, Λεωνίδιο, Μονεμβασιά και Ναύπλιο πραγματοποίησε γυρίσματα το βελγικό τηλεοπτικό συνεργείο της δημοφιλούς εκπομπής «BBDM» (Belges du Bout du Monde) «Οι Βέλγοι στην άκρη του κόσμου» για λογαριασμό του βελγικού τηλεοπτικού σταθμού RTBF.
Επίσης έχουν ξεκινήσει και τα προγραμματισμένα γυρίσματα τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα:
Σε Ρόδο και Κω την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησε γυρίσματα εξαμελές συνεργείο του δημοφιλούς τηλεοπτικού καναλιού “Live Planet” της Ρωσίας και της εκπομπής “Nature Study Classes with Alexander Khaburgaev”, (Σπουδές της φύσης με τον Αλεξάντερ Καμπουργαεφ», έναν από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους και παρουσιαστές .
H Αττική και ο Πόρος θα προβληθούν με την υποστήριξη του ΕΟΤ από το δημοφιλέστερο Ομοσπονδιακό τηλεοπτικό κανάλι της Ρωσίας «Russia 1». Πρόκειται για πέντε τρίλεπτες ιστορίες για την Ελλάδα, που θα προβάλλονται στο κανάλι τρεις φορές την ημέρα, για τα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αγώνες για ηλικιωμένους, τα μυστικά της ελληνικής μακροζωίας (κρασιά, θαλασσινά, διατροφή), τον ελληνικό χαρακτήρα και ταυτότητα ( συνεντεύξεις με ντόπιους κατοίκους) και το Πολιτιστικό Κέντρο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ως τη νέα μεγάλη προσθήκη στους πολιτιστικούς χώρους της Αθήνας. Το ταξίδι εξοικείωσης οργανώθηκε 8 έως 15 Ιουνίου από το γραφείο Ε.Ο.Τ. Ρωσίας.
Αθήνα, Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη και Νάξο, επισκέφθηκε 1 έως 12 Ιουνίου με την υποστήριξη του ΕΟΤ η Ινδή travel blogger Shenaz Treasuryvala. Είναι γνωστή ηθοποιός και εμφανίζεται στο τηλεοπτικό μουσικό κανάλι MTV India ενώ παράλληλα είναι και ηθοποιός. Χαρακτηρίζεται για τον ξεχωριστό τρόπο που παρουσιάζει τους τουριστικούς προορισμούς καθώς η προβολή γίνεται με έναν αυθεντικό και προσωπικό τρόπο. (Η επισκεψιμότητα των social media που διαθέτει είναι: Instagram: 154.000 ακόλουθοι, Facebook: 569.000 ακόλουθοι, You Tube: 4 εκατομμύρια views).
Το ταξίδι διοργανώθηκε στο πλαίσιο του τουριστικού ανοίγματος της Ινδίας για πρώτη φορά, που αποτέλεσε στρατηγική επιλογή του Υπουργού Τουρισμού. Ο ΕΟΤ συμμετείχε για πρώτη φορά στην διεθνή έκθεση της Βομβάης, ΟΤΜ τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου η Υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τουρ οπερέιτορς, με εκπροσώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Bollywood και με δημοσιογράφους για την στοχευμένη και δυναμική προβολή της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού στην Ινδία, μία αγορά από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον εξερχόμενο τουρισμό διεθνώς.

https://thecaller.gr
ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ