Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Αρχή έναρξης πυρών κατά τουρκικής κορβέτας στο Βόρειο Αιγαίο


Στο παρά ένα αποφεύχθηκε «θερμό» επεισόδιο μεταξύ των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ» και τουρκικώνν πλοίων τα οποία επιχείρησαν να εμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή της άσκησης στο Βόρειο Αιγαίο.
Ο ίδιος ο Αρχηγός του ΓΕΝ αντιναύαρχος Τσούνης και ο Αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Παυλόπουλος, ενημερώθηκαν άμεσα, με τον Α/ΓΕΝ να δίνει εντολή να ανοίξει κατά (πυρ) η ελληνική φρεγατα ΝΑΥΑΡΙΝΟ με το πρωραίο πυροβόλο κατά της τουρκικής κορβέτας η οποία απειλούσε την ασφάλεια του ελληνικού πλοίου μεσω επικίνδυνων ελιγμων!
Τα βλήματα στη φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ είχαν φορτωθεί στο πρωραίο ΟΤΟ Μelara το οποίο επρόκειτο να ανοίξει πυρ αν πλησίαζαν σε απόσταση μικρότερη του μισού μιλίου, όπως προσπάθησε να κάνει ο τούρκος καπετάνιος στρέφοντας τη πλώρη της κορβέτας κατα της πρύμνης της ελληνικής φρεγάτας.
Ο κυβερνήτης της φρεγάτας μετέδωσε στο τούρκο ομόλογο του το μήνυμα οτι θα βληθεί σε περίπτωση που περάσει τη γραμμη ασφαλείας και εκεί ο τουρκος ανέκρασε πρύμνα και αποφεέχθηκε η σύγκρουση και το «θερμό» επεισόδιο..
Η στοχοποίηση του τουρκικού πλοίου κατ' εντολή του ιδιου του αρχηγου του ΓΕΝ ειναι πρωτοφανές περιστατικό και αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς να μην δεχθεί επιθετικές ενέργειες εκ μέρους της Άγκυρας σε σημείο ώστε να θεωρηθεί οτι η Ελλάδα επιδεικνύει αδυναμία στην αντιμετώπιση τους.
ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ