Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

ΤΟΥΡΚΙΑ: Απειλές Ερντογάν κατά των εταιρειών που συμμετέχουν σε έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ 12

Απειλές Ερντογάν κατά των εταιρειών που συμμετέχουν σε έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ
Απειλές κατά των εταιρειών που συμμετέχουν στις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, λίγο μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.
"Είναι αδύνατον να εκτιμήσουμε το γεγονός ότι ορισμένες ενεργειακές εταιρείες, γίνονται μέρος κάποιων ανεύθυνων μέτρων που έχουν ληφθεί από τους Ελληνοκύπριους. Θέλω να τους υπενθυμίσω ότι θα μπορούσαν να χάσουν έναν φίλο σαν την Τουρκία", δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στο πλαίσιο ενός πετρελαϊκού συνεδρίου στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να κατονομάσει τις εταιρείες, όπως μεταδίδει το Reuters. 
Ακόμη ο Ερντογάν δήλωσε ότι χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία κατά τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό της προηγούμενης εβδομάδας. 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, κάλεσε τους Ελληνοκυπρίους να αποφύγουν να λάβουν "μονομερή μέτρα" μετά την αποτυχία των πιο πρόσφατων συνομιλιών για την επανένωση του νησιού και υποστήριξε πως οι ενεργειακοί πόροι που βρίσκονται γύρω από το νησί ανήκουν και στις δύο πλευρές.
Ο Γιλντιρίμ επανέλαβε τη θέση της Άγκυρας ότι οι πόροι των υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο ανήκουν και στις δύο πλευρές του νησιού.
"Η ηγεσία των Ελληνοκυπρίων πρέπει να επιδιώξει μια εποικοδομητική προσέγγιση παρά να θέτει εμπόδια στην ειρήνη. Τους συμβουλεύουμε να αποφύγουν μονομερή μέτρα στην ανατολική Μεσόγειο", είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
"Θέλουμε να υπενθυμίσουμε για μία ακόμη φορά πως οι πόροι υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο ανήκουν και στις δύο πλευρές", υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ