Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Άρειος Πάγος: Ο Σώρρας δεν έχει 600 δισ. δολάρια


Στην αναίρεση της απόφασης του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (67650/2013), η οποία είχε δεχθεί ότι ο καταζητούμενος Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής 600 δις δολαρίων προχώρησε επιτέλους η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.
Οι αρεοπαγίτες με την υπ΄ αριθμ. 2/2017 απόφασή τους έκαναν δεκτή σχετική αίτηση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευσταθίας Σπυροπούλου και αναίρεσαν υπέρ του νόμου την επίμαχη απόφαση του Πλημμελειοδικείο Αθηνών κρίνοντας ότι δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, ενώ σε πολλά σημεία έχει εσφαλμένη και ασαφή αιτιολογία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναίρεση υπέρ του νόμου δεν έχει καμία έννομη συνέπεια για τον Αρτέμη Σώρρα. Δηλαδή δεν παραπέμπεται σε νέα δίκη, αλλά πλέον δεν μπορεί να επικαλεστεί ή να προσκομίσει ενώπιον των δικαστηρίων την επίμαχη απόφαση καθώς είναι σαν να μην υπάρχει. Με την εν λόγω απόφαση άλλωστε, η οποία είχε προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, ο καταζητούμενος Αρτέμης Σώρρας είχε καταφέρει να αθωωθεί για το αδίκημα διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Ειδικότερα, η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για το υπέρογκο ή αμύθητο -όπως το χαρακτηρίζει- ποσό των 600 δις δολαρίων δεν προσδιορίζει με ποιό αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας, ενώ δεν αναφέρει τα ακριβή στοιχεία των διεθνών γραμματειών που λέει ότι έχει στην κατοχή και πού ακριβώς αυτά φυλάσσονται σε Τράπεζα του Καναδά. Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι ενώ δέχεται ότι το επίμαχο ποσό φυλάσσεται για πίστωση και χορήγηση της Ελλάδος, αντιφατικά δέχεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας σκοπεύει να χορηγήσει το ποσό αυτό στο Ελληνικό Δημόσιο με την μορφή δανείου διάρκειας 100 ετών και με επιτόκιο 0,5%.
Τέλος, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου εσφαλμένα και αντιφατικά δέχθηκε ότι δεν προκάλεσε ανησυχία και έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες η είδηση ότι έχει αμύθητο ποσό το οποίο θα διαθέσει για την Ελλάδα, ενώ αντικειμενικά μια τέτοια είδηση προκαλεί ανησυχία στους πολίτες γιατί φέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του ενόψει της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.


Read more: http://www.newsbomb.gr
ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ