Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

ΙΣΡΑ ΗΛ: Τρομοκρατικές επιθέσεις-εκδίκησης κατά Μουσουλμάνων

Ισραήλ: Τρομοκρατικές επιθέσεις-εκδίκησης κατά Μουσουλμάνων
Ως αντίποινα για την πρόσφατη τριών ενόπλων στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δυο ανθρώπων, εκλαμβάνονται οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε δύο τεμένη στο Βόρειο Ισραήλ.
Διαφήμιση
Μετά την επίθεση της Παρασκευής, οι δράστες της οποίας σκοτώθηκαν, έχει οξυνθεί η ένταση μεταξύ των δρούζων και των μουσουλμάνων που ζουν μαζί στη Μαγκάρ και η αστυνομία ανησυχεί για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης.
Τα δύο τεμένη έγιναν στόχος επίθεσης τα ξημερώματα χωρίς να υπάρξουν θύματα ή υλικές ζημιές. Στο ένα ερρίφθη μια βόμβα κρότου και στο δεύτερο πυροβολισμοί, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.
Η μειονότητα των δρούζων, παρακλάδι του ισλάμ, μέλος τξς οποίας ήταν ο ένας νεκρός αστυνομικός, είναι μια από τις λίγες αραβικές κοινότητες του Ισραήλ που είναι αναγκασμένη να υπηρετεί στον στρατό, ενώ η αστυνομία μετρά πολλούς στις τάξεις της.
Οι Ισραηλινοί δρούζοι είναι μια μειονότητα στο εσωτερικό μιας μειονότητας: Άραβες λόγω πολιτισμού, δρούζοι λόγω θρησκείας και Ισραηλινοί λόγω υπηκοότητας.
Οι περίπου 100.000 δρούζοι είναι Άραβες, όμως οι Ισραηλινοί δεν τους θεωρούν τέτοιους. Αφότου δέχθηκαν να υπηρετήσουν στον ισραηλινό στρατό το 1957, υπηρετούν κανονικά στρατιωτική θητεία, αντίθετα με τους υπόλοιπους Ισραηλινούς Άραβες.
Αντίθετα οι 20.000 δρούζοι του Γκολάν, του συριακού υψιπέδου που καταλήφθηκε το 1967 από το Ισραήλ, θεωρούν τους εαυτούς τους Σύρους και κατά μεγάλη πλειονότητα αρνούνται να πάρουν την ισραηλινή υπηκοότητα.
Απόγονοι των Παλαιστίνιων που παρέμειναν στη γη τους μετά τη δημιουργία του Ισραήλ το 1948, οι Ισραηλινοί Άραβες έχουν την ισραηλινή υπηκοότητα και αντιπροσωπεύουν το 17,5% του εβραϊκού κράτους. Οι Ισραηλινοί Άραβες καταγγέλλουν ότι τους συμπεριφέρονται σαν «πολίτες δεύτερης κατηγορίας» και κατηγορούν τους δρούζους ότι βοηθούν το Ισραήλ να τους περιθωριοποιεί.
ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ