Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

ΔΑΝΕΙΟ πάλι: Η Ελλάδα δανείστηκε 812,5 εκατ. με καλύτερο επιτόκιο και αυξημένη ζήτηση


Θετικές είναι οι ενδείξεις που καταγράφει η ελληνική κυβέρνηση από τη δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων στον απόηχο της εξόδου στις αγορές με το 5ετές ομόλογο των 3 δισ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η ζήτηση για τα έντοκα γραμμάτια των 26 εβδομάδων ήταν αυξημένη, με το ελληνικό δημόσιο να αντλεί το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), η απόδοση της δημοπρασίας διαμορφώθηκε σε επίπεδα κατώτερα του συνηθισμένου, καθώς περιορίστηκε στο 2,50%, δηλαδή 28 μονάδες βάσης χαμηλότερα σε σχέση με τη δημοπρασία του Ιουλίου.
Παράλληλα, ο δείκτης κάλυψης ενισχύθηκε σημαντικά, καθώς οι προσφορές υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό (675 δισ. ευρώ) κατά 1,86 φορά από 1,3 φορά στην προηγούμενη έκδοση.
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή, 4 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτου­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς, μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη, 3 Αυγούστου, στις 12.00 το μεσημέρι.
Στο μεταξύ οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων εμφανίζουν οριακές διακυμάνσεις, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο κατά 2,1 μονάδες βάσης στο 5,489%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 3,8 μονάδες βάσης στο 3,409%.
Τα 10ετή spreads, τέλος, καταγράφουν αύξηση κατά 2,1 μονάδα βάσης στις 499,6 μονάδες βάσης.
ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ