Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

ΤΡΟΦΗ: ΄Μια σπατάλη για κάποιους ενώ για άλλους είναι επιβίωση και οικονομία !!!

Αυτός ο άνδρας ξοδεύει 2,75$ τον χρόνο για φαγητό και τρώει σαν βασιλιάς [ΒΙΝΤΕΟ]

 

 

Αυτός ο άνδρας ξοδεύει 2,75$ τον χρόνο για φαγητό και τρώει σαν βασιλιάς [ΒΙΝΤΕΟ]
Από το 2014, ο William Reid έχει ξοδέψει μόλις 5,50$ για να αγοράσει φαγητό. Πώς το έχει καταφέρει αυτό; Συλλέγει όλα τα τρόφιμα που τα σούπερ μάρκετ πετούν επειδή βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους και παραμένουν αδιάθετα. Και όπως παραδέχεται: τρώει σαν βασιλιάς!

Σε συνέντευξή του στην Huffington Post, ο Reid εξηγεί ότι σταμάτησε να αγοράζει τρόφιμα τον Αύγουστο του 2014. Από τότε, ανακαλύπτει όπως λέει "κρυμμένους θησαυρούς" δίπλα σε σούπερ μάρκετ: λαχανικά, φρούτα, κρέας, αυγά, γάλα και ο,τιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς. Ποτέ, όπως λέει, δεν αρρώστησε από τα τρόφιμα που συλλέγει, ούτε συμβιβάστηκε σε σχέση με την τροφή που είχε πραγματικά ανάγκη.

"Άλλοι άνθρωποι πηγαίνουν για να ψωνίσουν τα τρόφιμά τους στο σούπερ μάρκετ, εγώ πηγαίνω πίσω από αυτό και βλέπω τι υπάρχει διαθέσιμο", αναφέρει ο Reid και προσθέτει ότι η ζωή του δεν διαφέρει σε τίποτα από των υπόλοιπων ανθρώπων.

Το ακραίο παράδειγμα του Reid αναδεικνύει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετώπιζουν οι ΗΠΑ αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος: την σπατάλη τροφίμων. 

Περίπου το 40% των τροφίμων που παράγεται στις ΗΠΑ δεν καταναλώνεται ποτέ και καταλήγει στα σκουπίδια. Την ίδια ώρα, ένα στα επτά νοικοκυριά στερείται βασικά είδη διατροφής.

Η Γαλλία, θέλοντας να αντιμετωπίσει την σπατάλη τροφίμων, με νόμο υποχρέωσε τα σούπερ μάρκετ να διαθέτουν τα τρόφιμα που βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους σε δομές ή ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Τον ίδιο νόμο θα μπορούσε να ψηφίσει πολύ εύκολα και η Ελλάδα, αν υπήρχε πολιτική βούληση, ώστε να μην καταλήγει στα σκουπίδια φαγητό, που θα μπορούσε να παραχωρηθεί σε δομές αλληλεγγύης.
 
 
ΤΏΡΑ ΤΟ MANIATIKO REPORT ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ MYWEBOOK _____Η ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ